Biography (UK) | Biografie (NL)


Longplayers staat voor energieke dance waar op basis van stevige beats en dikke bassen een eigen sound wordt gecreëerd. Genres als breaks, electro, progressive en drum 'n' bass komen samen tot een dynamisch geheel. Op het podium versterkt met vocalen, scratches en percussie, weet Longplayers keer op keer het publiek te overtuigen.


Longplayers wordt opgericht in de zomer van 1999. Producer Bart Knol en DJ Stephan van den Bos bundelen hun krachten en creëren een formule, waarmee zij later dat jaar de Grote Prijs van Nederland winnen in de categorie Dance. In 2000 wordt Longplayers uitgebreid met vocalist Martin Hilkhuysen.


De jaren daarna toert Longplayers langs vele zalen en festivals in Nederland, regelmatig in samenwerking met drummer Mathijs Beukema, gitarist Barry de Kok en breakdance formatie Stylez Confidential.


In 2001 komt de eerste CD "Bad Thoughts On A Sunny Day" uit, gevolgd door de EP "Scattered by Storm" in 2002. Beide zijn zeer goed ontvangen door de Nederlandse media. Longplayers richt in 2004 het eigen label Futureline Records op. Op dit label en op het LoveBreakz-label van Triple Vision worden internationaal diverse 12" uitgebracht.


Begin 2008 wordt een platencontract getekend bij Supertracks voor het nieuwe album "Intercom" dat in juni verschijnt. Met Intercom, waarop bijdragen van gastvocalisten Shamangi, Vanessa Piergolam en Ro Krom, levert Longplayers een energiek dance-album af.

Eind 2009, maakt Longplayers een 10-years Mashup mix en daarmee is het laatste Longplayers-hoofdstuk geschiedenis.